کارشناسان محیط زیست هموار هشدار می دهند که کنار پی اتش گیری یک هیکل از ضایعات کشاورزی، علاوه به خشکی امدن فقیر شدن زمین و خالی شدن آن از مواد آلی، بوسیله طور متوسط بین ۱۲ تا ۲۰ کیلوگرم ذرات معلق و ۳ کیلوگرم اکسیدهای ازت و گوگرد وارد فضا می شود. با این حال، اعتقاد اشتباهی بین کشاورزان وجود دارد که می گوید به مشیت آماده سازی زمین برای کشت دوم باید بقایای گیاهان سوزانده شوند.  آتش کوفتن بقایای محصولات کشاورزی به چالشی ارشد برای زراعت کشور و به تبع آن استان اردبیل تبدیل شده است و بوسیله دلیل گرانی سیاق های جایگزین و نیز نبود آگاهی در کشاورزان، همچنان مسئولان در جلوگیری از این آتش زدن ها و مهار عواقب آن ناکام باقی مانده اند.   دلایل کشاورزان برای آتش زدن زمین

کشاورزان اردبیلی داخل شهرهای متنوع استان معتقدند آتش زدن مزارع سپس از برداشت دشت برای از بین بازی کردن برز علف های هرز باقیمانده در مزارع، از بین بردن آفات گیاهی و مصیبت ها، جلوگیری از خلق فضا مناسب افزایش این آفات و بیماری ها طرز کار است. همچنین ابداع سهولت بیشتر در عملیات کاشت و داشت، جلوگیری از رسوخ آب باران به دلیل جلوگیری کننده شدن کاه و کلش از حرکت آب در کشتزار و جلوگیری از کمبود ازت و کلروز و زردی در برگ ها در کشاورزی بعدی با سوزاندن کاه و کلش بهینه اقدام است. آنها معتقدند اسلوب هایی که بخاطر جایگزینی آتش کوفتن زمین به آنها گفته شده، خیلی گران است و تاکید می کنند که چرا خودمان را ناتوان کنیم، زمین را آتش می زنیم و بوسیله مجانی آن را پاک و آماده کشت می کنیم!

آتش کوفتن مزارع هر سال در چنین ایامی اتفاق می افتد و ظاهرا این کار متناسب کنترل و پیشگیری زدودن. البته فداکار کشاورزان به عواقب این کار آگاهند و آن را موجب به بار آمدن خسارت های زیاد می دانند. حسن کفش»  می گوید: از آنجا که نفقه سودا وسایل زراعت حفاظتی از توان بسیاری از ما کشاورزان تکه پا خارج است، راهی سوا آتش زدن بقایای گیاهی برای ما جاویدان نمی ماند. چنانچه کاه و کلش را حزن جمع کنیم، کسی نیست که آن را بخرد. به همین دلیل برای آماده کردن زمین هایمان برای سال سپس ناچار به ایفا این فرمان هستیم.

اما یعقوب مددخواه»  درباره این که چرا تعدادی کشاورزان زمین را آتش می زنند، بیان می کند: گاهی به برهان ساده انگاری خواه از روی عمد خود کشاورز زمین را آتش می زند. این کار امکان پذیر است باعث به حیات آمدن زیان های جبران ناپذیری قرین آتش گرفتن دیگر زمین ها شود ولی همچنان ادامه دارد و به یک عادت درون کشاورزان و بهره برداران زمین های زراعی تحول شدهاست.

اسماعیل قهرمان زاده»  نیز با اشعار این که آتش سرقت کردن مزارع بعد از برداشت خسارات زیادی را روی دست کشاورز می گذارد، می گوید: شماره ای در مغان و برخی دیگر از مناطق استان بعد از برداشت محصول اقدام به آتش سرقت کردن علوفه و کُلش و باقیمانده محصول می کنند که علاوه بر کفران نعمت الهی، انگیزه تخریب محیط زیست و خسارت نظر زمین کشاورزی می شود. راهکار جایگزین آتش سرقت کردن

کارشناسان مداومت می کنند که برخلاف عقیده برخی از کشاورزان، علیق و باقیمانده برداشت محصول سبب حراست آب در زمین می شود و غلبه تبخیر آب زمین های کشاورزی را کاهش می دهد. همچنین کاه موجود درون زمین طولانی مواد آلی را جذب خویشتن می بطی ء و به صورت خاربن درمی آید و در آخر بوسیله خود زمین برمی گردد و موجب تقویت خاک می شود. دستیار بهبود تولیدات گیاهی موسسه جهاد کشاورزی اردبیل با اشاره به این که ۷۰ درصد مواد آلی قبر از بقایای گیاهی تشکیل شده است، اقرار می کند: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط نسب ها، کاهش حجم نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذپذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسم های خاک می شود.

احمد شهریار» می افزاید: کشاورزان بوسیله جای سوزاندن کاه و باقیمانده برداشت محصول، بخاطر پاک سازی سریع زمین می توانند از مرحله اوره که بوسیله پوسیدن سریع زیرفون بقایای گیاهان دستیار می کند، استفاده کنند خواه پس از برداشت محصول، کاه و کلش بریده شده را از مزرعه خارج و بقایای برجا الباقی و بریده نشده را با استفاده از ساقه خردکن معرفت کنند و با شخم مفت به دون خاک برگردانند. فقیر ماندن زمین با آتش کوفتن

مدیر زراعت جهاد زراعت استان اردبیل هم به همشهری می گوید: آتش کوفتن زمین کشت موجب فقیر ماندن آن بخاطر سالیان دراز می شود و به قصد غنی کردن آن برزگر متحمل نفقه های گزاف برای فروش انواع وهله می شود. این کار، علاوه کنار این که چهره بدی از فطرت را نشان می دهد، سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی زیادی برای انسان و ایستم منطقه می شود.

حسن روحی» ادامه می دهد: اکثر روستانشین های استان دامدار و گله دار هستند و سپس از برداشت محصول، نوبت تغذیه دام های آنها در این زمین هاست. چنانچه زمین های زراعی آتش زده شوند، دامداران با نبود منابع تغذیه ای بخاطر تله های خود مواجه می شوند و به این ترتیب به طبیعت و صرفه جویی انسان ضغطه وارد می شود. به همین دلیل وم دارد از آتش زدن زمین ها خودداری شود. وی بیان می کند: فداکار کشاورزان آگاهی کافی داخل تک مزایای بقایای گیاهی ندارند و به دلیل درآمد پایین به دنبال راهکارهای میسر و ارزان برای پاک سازی زمین خویشتن هستند. آنها راهکاری برای استفاده موثر از بقایای گیاهی داخل وارستگی ندارند.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها